Molecular Cocktails

"Molecular Cocktails" zijn drankjes die technieken uit de moleculaire gastronomie toepassen op cocktailbereiding. Moleculaire gastronomie is een wetenschappelijke discipline die fysische en chemische transformaties in voedsel onderzoekt. In de context van cocktails, gebruiken bartenders deze technieken om unieke texturen, smaken, en presentaties te creëren die niet mogelijk zouden zijn met traditionele methoden.

 

Bijvoorbeeld, bartenders kunnen gebruik maken van sferificatie (een techniek die vloeistoffen omzet in gel-achtige bolletjes), emulsificatie (het combineren van vloeistoffen die normaal gesproken niet zouden mengen, zoals olie en water), of het gebruik van speciale ingrediënten zoals voedselrook of eetbare glitter.

 

Enkele voorbeelden van moleculaire cocktails kunnen zijn: een margarita met een 'kaviaar' van zout en limoen, een mojito 'schuim' bovenop een traditionele mojito, of een cocktail geserveerd met een rookgordijn voor een dramatisch effect.

 

In ons Goud Pakket bij Mr. Catering, hebben we de mogelijkheid om moleculaire cocktails aan te bieden. Onze ervaren bartenders hebben de kennis en expertise om deze innovatieve en opwindende drankjes te creëren. Deze cocktails zijn niet alleen heerlijk, maar bieden ook een visuele en sensorische ervaring die uw gasten niet snel zullen vergeten. Neem contact met ons op voor meer informatie!